Mens in uitvoering

Voor professionele en
persoonlijke ontwikkeling

De enige zekerheid die er is, is dat er altijd verandering zal zijn.


Duurzame inzetbaarheid is een van mijn stokpaardjes. Weet je bijvoorbeeld dat mensen in hun werk gemiddeld minder dan 25% van hun kwaliteiten kunnen benutten. En dat ruim 70% toe is aan een nieuwe uitdaging. Stel je eens voor wat dat betekent voor een organisatie.

Duurzame inzetbaarheid gaat over motivatie, competentie en vitaliteit. Duurzame inzetbaarheid is het proactief en constructief inzetten van kwaliteiten in werk en ontwikkeling. Gebaseerd op onderzoek en reflectie, initiatief nemen, doelen stellen, keuzes maken, zelfvertrouwen hebben en lef tonen. Met als resultaat mensen en organisaties die wendbaar en weerbaar zijn, die Ondernemend Werken.

Er wordt veel gesproken en geschreven over duurzame inzetbaarheid. Zelf heb ik er onderzoek naar gedaan in 2008. Een van de uitkomsten is de ontwikkeling van de Loopbaan APKOm een omslag te kunnen maken van ‘Mag ik blijven?’ naar ‘Wil ik blijven?’. Ook geschikt voor teams of groepen die te maken krijgen met grote veranderingen in de organisatie. 

Ik denk graag mee over duurzame inzetbaarheid van medewerkers in organisaties. En als het wenselijk is, ondersteun ik ook bij de uitvoering. Maar … laten we beginnen elkaar leren kennen én ervaringen uitwisselen. Bel of mail gerust voor een vrijblijvende afspraak. Dan zien we vanzelf of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Contact


< klik hier om naar de homepage te gaan